Skip to main content

Website Uitzendbureau: visitekaartje voor jouw bedrijf

Een website is het online visitekaartje voor jouw bedrijf. Dit geldt helemaal voor uitzendbureaus. Op de website van een uitzendbureau worden veel vacatures geplaatst voor werkgevers die opzoek zijn naar werknemers en een uitzendbureau hebben ingeschakeld. Het uitzendbureau heeft een netwerk van veel werknemers en kan vaak gemakkelijk een werknemers aanbieden bij de werkgever. Maar dit lukt alleen als jij de werknemer binnen de eerste paar seconden kunt binden aan je eigen website. Anders is de werknemer binnen een paar tellen aan het kijken bij een ander uitzendbureau.

Wat heeft een goede uitzendbureau website nodig?


Om ervoor te zorgen dat jouw uitzendbureau website een succes wordt is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden.

  • Ontwerp. Het is belangrijk dat de lay-out van de website goed in elkaar zit. Dit betekent dat het duidelijk moet zijn dat je een uitzendbureau bent. Klanten moeten snel naar de vacature pagina kunnen klikken en ze moeten gemakkelijk contact met je kunnen opnemen. Als dit voor klanten niet overzichtelijk is heb je de kans de klant al binnen enkele seconden op jouw website te verliezen.
  • Doelgroep. Het is belangrijk om te kiezen of je je op de klant richt of op de kandidaten. Het is niet overzichtelijk dit beide op de website te plaatsen. Focus je dus met de website op kandidaten of klanten en focus niet op allebei.
  • SEO oftwel Search Engine Optimization. Vindbaarheid is het belangrijkste onderdeel van je uitzendbureau website. Al zit je website nog zo goed in elkaar, als hij niet te vinden is in de zoekmachines zal je website geen succes worden. Je krijgt hierdoor namelijk minder klanten en kandidaten op jouw website. Je kunt de hulp van een professional inhuren die gespecialiseerd is in SEO en jouw precies kan vertellen wat je wel en niet moet gaan doen om jouw website te laten scoren in de zoekmachines.
  • Aandacht. Zorg dat je uitzendbureau website de aandacht van de bezoeker vasthoudt. Gebruik opvallende buttons of gebruik een inschrijfformulier dat verschijnt op het moment dat de werkzoekende de uitzendbureau website wilt gaan verlaten. Zorg er ook voor dat de website goed zichtbaar is op de mobiele telefoon. Veel bezoekers komen namelijk via de telefoon naar je website en je wilt niet dat de lay-out niet goed in elkaar zit op de mobiel waardoor je klanten afhaken en de website verlaten.
  • Herkenbaar. Zorg voor een huisstijl en logo. Het is belangrijk dat klanten jou gaan herkennen aan je kleuren en stijl. 

Website uitzendbureau bij Rankdata maken?

Ben jij op zoek naar een goede recruitment website? Zoek dan niet meer verder dan Rankdata. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van websites die gefocust zijn op de recruitment branche. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op via 0413 41 0101 of vraag een vrijblijvende offerte bij ons op voor een eerste gesprek.