Skip to main content

Een goede vacature website maken bij Rankdata

Een vacature website is een website waarop voornamelijk werkgevers vacatures kunnen plaatsen. Het is een goede manier als je veel vacatures op een centrale plek wilt aanbieden en het is voor werkzoekende aantrekkelijk als ze alle vacatures in een overzicht kunnen vinden. Je kunt de vacatures gemakkelijk sorteren op functie wat het voor bezoekers gemakkelijk maakt de vacature te zoeken voor de functie waar zij naar opzoek zijn. Maar een goede vacature website maken, hoe doe je dat? 

Tips om van jouw vacature website een succes te maken

Wanneer je begint te bouwen aan een vacature website is het belangrijk om van te voren een huisstijl te ontwikkelen. Denk hierbij aan de kleuren van de website, lettertype en lay-out. Authenticiteit is namelijk erg belangrijk omdat er al veel vacature websites bestaan en tussen al dit geweld moet jij er tussen uitspringen. Een eigen visie met een eigen stijl is de key tot een succesvolle vacature website.

Verder is het belangrijk om na te denken over het gebruiksgemak van de website. Wil je dat bezoekers zich van tevoren aanmelden om openstaande vacatures te kunnen zien of wil je dat een bezoeker zich pas hoeft aan te melden wanneer de bezoeker wil reageren op een vacature? Bepaal ook welke gegevens je wilt opslaan van de bezoeker. Helemaal in de tijden dat de privacy belangrijker is dan ooit is het belangrijk om je te houden aan deze regels. Zo kun je ervoor kiezen om de bezoeker alleen een cv en motivatiebrief te laten uploaden voor een vacature. 

Als laatste is het belangrijk om de website op het gebied van SEO goed geregeld te hebben. Een goede vindbaarheid is cruciaal voor openstaande vacatures. Daarom is het belangrijk om je website vanaf dag 1 SEO-proof te maken. Naast goede content, keywords en backlinks komt er aan de achterkant van de website nog veel meer kijken voor een goede SEO-website, zoals de snelheid van een website, mobile first en de mogelijkheden tot meta-teksten toe te voegen. Dit zijn kleine details, maar wel enorm belangrijk. Gelukkig zijn wij bij Rankdata gespecialiseerd in het bouwen van goede vacature websites met de juiste techniek voor SEO.

Een vacature website maken: wat wil je wel en niet zelf doen?

Het is goed om te bedenken wat je zelf wilt gaan regelen op de website en wat niet. Als eerste kun je nadenken over het plaatsen van vacatures. Het plaatsen kun je zelf doen maar dit is een tijdrovende klus. Je kunt regelen dat werkgevers zelf hun vacatures op jouw website kunnen plaatsen. Het is aan te raden een werkgeversportaal aan te maken waarin werkgevers kunnen inloggen en zelf de vacatures plaatsen. Kies voor een werkgeversportaal wat goed werkt. Je wilt het de werkgever niet moeilijk maken iets op jouw website te posten. Een werkgeversportaal wat langzaam is, niet laad of vaak vastloopt zorgt ervoor dat de werkgever uiteindelijk zijn vacatures op een andere website gaat plaatsen die wel goed werkt. Voor werkgevers is zo een portaal ook veel overzichtelijker omdat zij hierin hun voortgang kunnen bijhouden en een eigen werkgeversprofiel kunnen plaatsen.

Vacature website maken bij Rankdata

Wil jij een goedwerkende vacature website die gebruiksvriendelijk is voor de werknemer en perfect werkt voor de werkgever? Neem dan nu contact op met Rankdata via 0413 410101 of vraag een vrijblijvende offerte bij ons aan.