Skip to main content
14 min leestijd

Een WordPress website laten maken? Of zelf aan de slag?

Als startende ondernemer wordt je vanaf het prille begin met veel vragen geconfronteerd. Wil je zelf je administratie doen, of besteed je dit uit? Heb je al een logo? Ken je je doelgroep? En: hoe zorg je dat jouw doelgroep je kan vinden? Vooral de laatste vraag heeft in een continu groeiende wereld van (online) ondernemers steeds meer impact.

Een website is daarom ook onmisbaar. Het maakt in feite niet meer uit wat voor soort onderneming je drijft, want iedereen zoekt tegenwoordig alles online op. Je website is je visitekaartje geworden, dus je doet er goed aan een sterke eerste indruk te maken. De vraag is dan: ga je zelf je website maken, of huur je een extern bedrijf in?

Onze succesformule voor ijzersterke websites

Strategie bepalen

Onze websites worden alleen zo ijzersterk met de juiste idee├źn. Daarom brainstormen we samen op basis van de 5 W's.

WordPress & codering

Uniek zijn we door onze samenhang tussen custom code en WordPress. Waar WordPress niet verder kan komt onze codetaal van pas.

Launch & nazorg

Jij wilt je richten op je core business van je eigen onderneming, dat snappen we. Daarom zorgen wij dat alles naderhand netjes blijft werken.

Een derde van alle websites wordt met WordPress gemaakt

Met de opkomst van diverse CMS systemen aan het einde van de vorige eeuw werd het ineens mogelijk, om op een heel simpele manier je website in elkaar te zetten. Vooral WordPress is in de afgelopen jaren enorm gegroeid, omdat vooral kleine ondernemers kans zagen hun onderneming nu ook online te promoten. Voorheen was het een langdurige en vooral ook dure aangelegenheid om een website te laten maken. Dit was voor sommige ondernemers simpelweg niet betaalbaar. Nu is dat wel anders.

Een website maken is allang niet zo ingewikkeld meer: waar of niet?

Je kunt jezelf als ondernemer bijna niet meer serieus nemen, als je tegenwoordig geen web presence hebt. In principe kun je nu ook met enige basiskennis een prima site online zetten, inclusief alle basisfaciliteiten. Het wordt echter al een stuk moeilijker als je nog geen flauw benul hebt van je bedrijfsimago. Een website bestaat namelijk niet alleen uit teksten, maar ook uit grafische onderdelen, visual storytelling en diverse andere zaken die je niet zomaar even uit je duim zuigt.

Dit is dan ook waar veel ondernemers vastlopen! Met het gevolg dat het soms maanden of zelfs jaren kan duren, voordat je eindelijk iets hebt gemaakt waar je totaal achter staat. Het kan daarom absoluut de moeite lonen, om eens met een specialist om de tafel te zitten en samen naar je gewenste bedrijfsimago te kijken.

Je brand identity is de eerste stap naar het maken van een website

Om jezelf goed op de kaart te zetten, is een duidelijke zakelijke identiteit onmisbaar. Wij begrijpen als geen ander dat dit voor veel startende ondernemers lastig kan zijn. Maar ook voor bestaande ondernemers die bijvoorbeeld een nieuw product willen lanceren, of een aparte dienst en een daarmee gepaard gaande website.

Stel jezelf in ieder geval vast wat vragen, zoals:

  • Wat bied ik aan en waarom bied ik dat aan?
  • Hoe wil ik dit aan de buitenwereld vertellen?
  • Welke acties kan ik gemakkelijk zelf uitvoeren?
  • En waar kan ik wel wat hulp bij gebruiken?

Een website maken neemt een hoop tijd in beslag als je het echt goed wil doen. Ondernemers blijven ondernemers, dus het is helemaal niet vreemd als je in eerste instantie alles zelf op wilt pakken. Kom je er vervolgens achter dat je toch wat inspiratie kan gebruiken? Of een dosis advies, waarmee je jouw doelen helder op papier krijgt? Dan kun je ons altijd even bellen. Wij zetten dan samen met jou een merk in de markt, dat precies jouw dromen en ambities weergeeft.

Ook zo'n ijzersterke website
laten maken?

Rankdata bestaat uit creatieve ondernemers die graag de handen uit de mouwen steken. We zijn doeners die jouw droom vertalen in een creatief beeld, en jouw merk online neerzetten. Neem vrijblijvend contact op.

Offerte aanvragen