Skip to main content

Een recruitment website op maat

Recruitment is het proces van het identificeren, selecteren en aantrekken van gekwalificeerde kandidaten voor tijdelijke of permanente vacatures binnen een organisatie. Het recruitmentsproces is vaak een ongelooflijk moeilijke taak, maar met de juiste kennis en hulp van een professional kan de juiste kandidaat absoluut gevonden worden. En ondanks dat het vinden van de juiste kandidaat een ongelooflijk moeilijke taak kan zijn, kan Rankdata je helpen om het net een klein beetje makkelijker te maken dankzij een sterke recruitment website op maat gemaakt. Op deze manier heb jij online toegang tot alles wat je nodig hebt om de perfecte kandidaat te vinden. 

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf een recruitment website wil. Je kunt op deze manier met zo min mogelijk tijd de meest geschikte kandidaat vinden. Je kunt namelijk gemakkelijk sollicitanten afwijzen bij een gebrek aan kennis of ervaring. Maar nog belangrijker: je kunt ook in een oogopslag zien wie geschikt is voor de openstaande vacature. Daarom is een recruitment website op maat cruciaal voor het aannameproces. 

Het werven van kandidaten via recruitment websites

Het zoeken naar werkzoekende kandidaten is belangrijk, omdat je deze gemakkelijk en snel kunt vinden via een recruitment website. Werkzoekende schrijven zich vaak in bij diverse recruitment websites, omdat ze hier een breder aanbod aangeboden krijgen van geschikte vacatures. Dit is zowel voor de werkzoekende als werkgever heel erg fijn. Want als werkzoekende weet je dat je niet honderden websites hoeft af te gaan op zoek naar een nieuwe job, en voor de werkgever weet je dat de geschikte kandidaat er altijd snel aankomt. Zodra de geschikte kandidaat zich heeft gemeld, dan kun je ook direct schakelen en binnen no-time contact hebben met een potentiële werknemer.

Hoe maak je een goede recruitment website

Een goede recruitment website is cruciaal als je succes wilt behalen en wilt uitgroeien tot een grote recruitment website. Zorg ervoor dat je website is gebouwd met de focus op je doelgroep. Het is namelijk belangrijk dat je doelgroep jouw website weet te vinden en zodra ze je website hebben gevonden niet weer binnen een paar seconden weggaan. Dit is een van de belangrijkste onderdelen voor een goede SEO (Search Engine Optimazation) positie binnen de zoekmachines. Maar dat is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is. Ook door middel van goede content, afbeeldingen en video’s te plaatsen op de recruitment website die aansluiten bij de wensen van je doelgroep kun je de vindbaarheid van je recruitment website vergroten. En de vindbaarheid voor een openstaande vacature is cruciaal, want hoe wil je ooit de geschikte kandidaat voor een vacature vinden als je de vacature niet eens kunt vinden? 

Wat je kunt zien op de website (content, video’s en afbeeldingen) zijn belangrijk voor SEO, maar de achterkant van de website moet ook SEO-proof zijn. Denk hierbij aan mobile first. De recruitment website moet gebruiksvriendelijk zijn voor de bezoeker via een mobiele telefoon, want op dit moment gaat bijna 75% van al het verkeer via een mobiele telefoon.

Bij Rankdata een goede recruitment website op maat laten maken

Ben jij op zoek naar een goede recruitment website? Zoek dan niet meer verder dan Rankdata. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van websites die gefocust zijn op de recruitment branche. Neem vandaag nog telefonisch contact met ons op via 0413 41 0101 of vraag een vrijblijvende offerte bij ons op voor een eerste gesprek.