Skip to main content
App laten maken

App laten maken voor bedrijf: wat zijn de voordelen en wat kost het

Wil je een  app laten maken voor je bedrijf en benieuwd naar de voordelen en de kosten van een eigen app?
Lees dan gerust hieronder verder, wij leggen het je uit!

Wil je een  app laten maken voor je bedrijf en benieuwd naar de voordelen en de kosten van een eigen app?

Vandaag de dag kunnen we echt niet meer om het gebruik van apps heen. Een aantal kerncijfers:

  • In 2020 werden er in totaal maar liefst 218 miljard apps gedownload
  • Driekwart van de smartphonebezitters heeft minstens 10 apps geïnstalleerd staan. 
  • Alle apps uit de verschillende app stores samen zorgden voor een omzet van bijna 582 miljard dollar in 2020 en zal naar verwachting oplopen naar 935 miljard dollar in 2023.

Het aantal bedrijven dat besluit om een app te laten maken neemt dan ook sterk toe. En terecht, want door een app te laten maken voor je bedrijf creëer je extra kansen. 

Gratis Extra Uitleg Call Inplannen

Redenen om een eigen app
voor je bedrijf te laten maken:

Bouw met een eigen app aan je merkbekendheid

Een groot voordeel van een eigen applicatie voor je bedrijf is dat je deze in kunt zetten om te bouwen aan de bekendheid van je merk. Door de app te combineren met andere vormen van (online) marketing is de kracht van een app zelfs nog groter. Met andere soorten marketing zul je veel moeite moeten doen om steeds onder de aandacht te blijven van je klanten. Maar zodra jouw eigen app eenmaal is geïnstalleerd op het mobiele apparaat van jouw klant zal je merk zeker meerdere keren per dag voorbij komen. De gemiddelde gebruiker brengt per dag ongeveer 4 uur door op zijn smartphone of tablet

Het laten maken van een app voor je bedrijf biedt dus uitgebreide kansen op marketinggebied. 

De voordelen van een app voor je bedrijf

We merken allemaal de verschuiving van offline naar online. Dit proces zal misschien nog wel versneld worden door de pandemie. Klanten willen of kunnen niet naar je bedrijf toe en hebben geen zin om je te bellen of te mailen. Ze willen dingen regelen met een paar keer swipen en een tap.

Het gemak van een eigen app werkt beide kanten op.

Vroeger was bellen of mailen de gemakkelijkste manier om contact om contact op te nemen met een klant. Tegenwoordig kun je ze een pushbericht sturen die meteen zichtbaar is op hun vergrendelingsscherm. Een manier die directer is dan een e-mail, maar als minder storend wordt ervaren als een telefoontje.  Een eigen app voor je bedrijf zorgt dus voor trouwere klanten.

Lever betere service met een eigen app voor je bedrijf

Goede service is cruciaal voor het succes van een onderneming. Laat een app maken voor je bedrijf en je kunt administratieve processen beter stroomlijnen. Een eigen app biedt mogelijkheden op het gebied van klantenservice, maar ook in-app berichten, bel- en terugbel knoppen, routebeschrijvingen, mogelijkheden voor het maken van afspraken en een laagdrempelige manier om feedback te kunnen ontvangen.

Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld een app voor een uitzendbureau. Met een mobiele applicatie kunnen de uitzendkrachten hun roosters bekijken en gewerkte uren doorgeven, opdrachtgevers kunnen de uren accorderen en het uitzendbureau kan alles daarna administratief verwerken. Een uitzendbureau app zorgt daarmee voor betere service voor alle partijen en levert grote voordelen voor wat betreft efficiëntie en service. 

Een eigen app zorgt voor meer omzet

De komst van online winkels zorgden voor revolutie. Het zorgde voor meer gemak voor de klant, maar er was ook een veel betere mogelijkheid om klantgedrag te analyseren. Zowel grote als ook de kleine bedrijven konden voortaan analytische websitegegevens gebruiken om de conversie te optimaliseren. 

Met een eigen app voor je bedrijf heb je nog veel meer mogelijkheden om interessante gegevens van je klanten te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan locatie, maar ook waar de gebruikers naar zoeken, welke pagina’s ze het meest bekijken, de antwoorden waar ze naar op zoek zijn.   Al die informatie kun je gebruiken om de gebruikservaring te verbeteren. Een eigen app kan je helpen om strategische (marketing) keuzes te maken en zorgt er uiteindelijk voor dat het product of dienst beter aansluit bij de wensen van de klant. Een app biedt in vergelijking met een website veel meer flexibiliteit om een naadloze ervaring aan te bieden. En minder obstakels zorgen voor meer bereidheid bij jouw klanten. Door het investeren in een eigen mobiele applicatie maak je de weg vrij voor een betere merkbeleving en klanten zullen meer tevreden zijn met het product of dienst die je ze aanbiedt. 

Wat kost het om een app te laten maken?

Een vraag die we veel voorbij zien komen: wat kost een app.  De prijs van een eigen app ligt ergens tussen de prijs van een elektrische fiets en die van de duurste elektrische auto. De kosten van een eigen app wisselen sterk en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Van invloed op de prijs van een app zijn bijvoorbeeld:

  • Welke functies en mogelijkheden er in de app moeten komen 
  • Hoeveel app ontwikkelaars zijn er nodig? 
  • Hoeveel tijd kost het ontwikkelen van de app voor je bedrijf? 

Allemaal vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat er een prijs op het bouwen van een mobiele applicatie geplakt kan worden.  Wil je dus weten wat de app gaat kosten, vraag dan een offerte voor het ontwikkelen van een app voor je bedrijf.

Zelf een app maken

Bedrijven met een krap budget kiezen er soms voor om zelf een app te maken. Door het gebruik van app creators op internet, knutselen ze met een paar muisklikken een app in elkaar.  Het lijkt een voordelige manier om op die manier een app voor een bedrijf te maken. In werkelijkheid zitten aan een app creator een aantal grote nadelen.

  • Een app creator is eigenlijk niet zo goedkoop. Voor een volledig functionele app zul je vaak moeten upgraden naar een duurder abonnement. De kosten voor de app kunnen daardoor uiteindelijk alsnog oplopen naar duizenden euro´s per jaar. Kosten die je blijft betalen zolang de applicatie in de app stores staat.
  • Beperkte aanpasbaarheid. De apps bieden slechts beperkte mogelijkheden om ze aan te passen op de behoeften van je bedrijf. Je zult met een app creator nooit een app kunnen ontwikkelen die helemaal aan je wensen voldoet of echt een meerwaarde levert voor de klant of voor het bedrijf.
  • Slechte compatibiliteit. De meeste apps die gemaakt zijn met een appbuilder zijn niet goed compatibel met verschillende devices. Een voorbeeld; de app doet het misschien prima op een Apple apparaat, maar loopt niet helemaal soepel op een Android device. Doel van de app is natuurlijk om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Als de app niet compatibel is met verschillende apparaten, verlies je een deel van de doelgroep.
  • Beveiliging. Wanneer je een app maakt met een app generator dan is het altijd maar de vraag hoe de data in deze app beveiligd is. Beveiligingsproblemen met een app kunnen een groot risico zijn voor je bedrijf. Deze doe-het-zelf apps zijn vaak het middelpunt van beveiligingsproblemen. Veel vaker dan apps die zijn gemaakt door een professionele app ontwikkelaar.

Ons advies

Profiteer van de kennis van een app ontwikkelaar

Door het inschakelen van een bureau voor de ontwikkeling van je app profiteer je van hun technische kennis. De app ontwikkelaars hebben kennis van de verschillende tools, programmeertalen en frameworks. Bovendien hebben ze al ervaringen opgedaan met andere projecten, waardoor ze wellicht zelfs nog tips voor je hebben om je app nog beter te maken.

Betere gebruikerservaring

De gebruikerservaring, of user experience (UX), is een belangrijke factor in het slagen van een mobiele applicatie. Een app ontwikkelaar weet hoe een goede UX moet worden opgezet, om te zorgen dat de gebruikers zich thuis voelen in de app voor je bedrijf.

Sneller resultaat

Professionele app ontwikkelaars, zoals Rankdata, gebruiken bepaalde ontwikkelmethodes om snel resultaat te leveren. Als cliënt wordt je betrokken bij iedere fase van het app ontwikkelproces. Er is volledige transparantie en je kunt de voortgang van je app project op ieder moment bekijken. 

Een app laten maken voor je bedrijf is budgetvriendelijk

Kies je voor een app ontwikkel bedrijf dan hoeft dat niet in de papieren te lopen. Als app developers hebben wij alle kennis al in huis om je app te bouwen en daarna de app door te blijven ontwikkelen. Misschien denk je dat een eigen app laten maken duur is. In de praktijk valt het allemaal wel mee. Zeker op de lange termijn. Een door ons gemaakte app is goed doordacht en zit slim in elkaar. Slimme apps kosten onderaan de streep geen geld, maar leveren je geld op. Iedere euro die je uitgeeft aan de app moet er ook weer uit komen. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van extra omzet of door een tijdswinst omdat je met de app interne processen kunt stroomlijnen. Wil je ook een app laten maken voor je bedrijf? Laat het ons weten

Gratis Extra Uitleg Call Inplannen
Bekijk de case study

[download_after_email id=”9672″]

Kopje koffie?

Rankdata bestaat uit creatieve ondernemers die graag de handen uit de mouwen steken. We nodigen je graag uit eens een kopje koffie te komen drinken in het mooiste pand in Veghel.

Offerte aanvragen